ACTUALITES

17 Février 2022

LAG Trailers ontwerpt eigen AdBlue installatie

LAG ontwerpt een AdBlue losinstallatie onder eigen goedkeuring. De AdBlue losinstallatie heeft geen bewegende onderdelen en bezit de mogelijkheid om er een additiefpomp aan te koppelen.

Eigen ontwerp

LAG Trailers bezit een schat aan ervaring in de brandstof- en tankersector en weet bijgevolg exact aan welke vereisten een losinstallatie moet voldoen. Vandaar dat het bedrijf zelf een nieuwe AdBlue-losinstallatie ontwerpt. Het nieuwe ontwerp heeft geen bewegende onderdelen. Dit vermindert slijtage en de nood aan service.

AdBlue-installatie met additiefpomp

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe installatie is de mogelijkheid om er een additiefpomp aan te koppelen. Dit is een steeds vaker voorkomende vraag vanuit de markt.

Master Designer Verstraten verklaart het als volgt: “We stelden een nood vast in de markt. Om een Adblue-pomp optimaal te laten functioneren is een additief onontbeerlijk. Hier komt onze AdBlue-installatie zeker goed van pas.”

LAG Trailers zal de eigen AdBlue-tankers standaard voorzien van deze mogelijkheid.

Belgische know-how

De nieuwe losinstallatie is volledig in-house ontworpen bij LAG Trailers te Bree. Het bedrijf produceert en monteert de nieuwe onderdelen volledig op de eigen productiesite te Limburg. Verder gebruikt het bedrijf ook Belgische pompen van het merk Packo die zich uitstekend lenen tot het pompen van AdBlue.

LAG Trailers ontwerpt eigen AdBlue installatie
17 Février 2022