LAG

LAG Trailers plukt vruchten van investeringen.

LAG Trailers plukt de vruchten van de recente investeringen in zijn productie-apparaat. Het bedrijf uit Bree kende vorig jaar een stijging van meer dan 50 % ten opzichte van 2017 voor de productie van bulkkippers.

Allesomvattend proces

LAG onderzocht in 2016 waar het de efficiëntie kon verbeteren in het productieproces van de kipbulkopleggers.

Het bedrijf hanteerde hiervoor een globale aanpak. Naast belangrijke efficiëntieslagen in de productie werd er ook gekeken naar andere manieren om de snelheid op een intelligente manier op te voeren. Een verbeterde modulaire constructie van de voertuigen werd aangestuurd vanuit engineering terwijl het bedrijf ook veel aandacht besteedde aan de logistieke toevoer van de lijn.

Naast de verbeteringen op operationeel vlak investeerde LAG Trailers stevig in nieuwe spuit- en drooghallen evenals een eindmontagelijn. 2018 was het eerste volledige jaar dat dit product type kon genieten van de recente investeringen.

Toekomstplannen

De kipbulkoplegger was de voortrekker in de ambitieuze toekomstplannen van LAG. De bulkcontainer kreeg als eerstvolgende producttype een gelijkaardige behandeling in de vorm van een gestroomlijnde takt-lijn in 2018. Dit product zal naar verwachting het komende jaar ook een stijging in fabricagecijfers kunnen voorleggen.

Meer nieuws
01 maart 2019
LAG Trailers plukt vruchten van investeringen